Kycklingfilé med saffranssås och räkor

Serverar: 4 portioner

Ett kycklingrecept som fått toppenbetyg på min senaste bjudning. Det måste prövas, tro mig!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Smör, att steka i
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 4 portioner kokt ris
  • Sås
  • 150 g räkor i spad
  • 1 dl vitt torrt vin
  • 1 påse saffran (0,5 g)
  • 2 dl créme fraiche (kokbar)
  • ½ dl Maizena ljus såsredning
  • Hackad dill
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingfiléerna väl runt om i het panna, krydda. Blanda räkspad, vin och saffran med créme fraiche och låt koka upp under omrörning. Red av med snabbredning. Smaka av med kryddor och rör ner dill.
    2. Lägg riset i botten på en smord form. Lägg över kycklingfiléerna och täck med 2/3 av såsen. Sätt in formen i 225° C i ca 15 minuter.
    3. Rör ner räkorna i resterande sås. Ta ut formen och fördela räksåsen över kycklingen och sätt in ytterligare 5 till 10 minuter tills kycklingen är genomstekt (innertemp 72° C).
    4. Servera med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben