Hallon- och chokladmarmelad

Serverar: 4-6 portioner

Piffa upp frukosten med en god och lyxig marmelad.

Ingredienser

  • 750 g hallon
  • 565 g strösocker
  • 45 g citronsaft
  • 5 g Tahitivanilj
  • 135 g Valrhona choklad, Manjari 64 % eller annan god mörk choklad
  • 2 g citronsyra
  • Instruktioner

    1. Skär upp vaniljen, skrapa ur fröna och hacka sedan upp skidan i små, små bitar.
    2. Pressa ur 45 gram citronsaft ur en citron.
    3. Blanda vanilj och citron med hallon och socker och koka till 106 grader.
    4. Tillsätt den mörka chokladen och citronsyran, mixa med stavmixer.
    5. Fyll genast upp på steriliserade burkar, skruva på locken och vänd burkarna upp och ner.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    QueenMoni 11 februari 2012

    Ursäkta frågan, men driver du när du skriver att man ska koka till 106 grader?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben