Hallon- och kokoskaka

Serverar: 16 portioner

Detta är en mycket god kaka som dessutom är mycket enkel att baka. Eftersom kakans baktid är kort passar den perfekt då du får oväntat besök!

Ingredienser

  • 1½ dl kokosflingor
  • 50 g sötmandel
  • 4-5 dl extra fint vetemjöl
  • 200 g kylskåpskallt smör i bitar
  • 3 dl råsocker
  • 2 ägg
  • Ca 400 g färska eller frysta hallon
  • Garnering
  • 1 msk florsocker
  • Till servering
  • Grädde eller crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en bakform. Bröa sedan formen med ½ dl kokosflingor. Mal mandeln i en kvarn eller finfördela den i en matberedare.
    2. Arbeta ihop mjöl, mald mandel, smör och socker till en smulig massa, för hand eller i en matberedare.
    3. Blanda ca 1 dl av smuldegen med resten av kokosflingorna. Ställ kokosblandningen åt sidan.
    4. Tillsätt äggen till resten av smuldegen och arbeta ihop till en deg. Degen behöver inte vara fin och jämn. Fördela degen i en bakform, 20x30 cm. Tryck till med lätt hand.
    5. Fördela hälften av hallonen på degen. Används frysta hallon ska de inte tinas före användning. Strö över kokosblandningen.
    6. Grädda kakan 15 minuter. Pudra över lite florsocker och servera kakan med resten av hallonen och gärna en klick grädde eller crème fraiche.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben