Hallon och vitchoklad muffins
Så gudomligt goda när de fått svalna lite. Men går alldeles utmärkta att frysa in och tina och äta senare. Om det finns några kvar vill säga. Lätt att göra i dubbel sats om man vill. Bären och chokladen kan bytas ut mot andra bär och mörkare choklad om man hellre vill det.
Ingredienser
300 g vetemjöl
125 g margarin
125 g strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
225 ml vaniljyoghurt
1 ägg
100 g vit choklad
125 g frysta hallon
Instruktioner
- Blanda ihop de torra ingredienserna. Smält smöret och låt det svalna. Tillsätt yoghurten, margarinet och ägget.
- Blanda ihop till en slät smet.
- Grovhacka chokladen och de halvtinade hallonen och blanda ner de i smeten.
- Dela smeten mellan 12 stora muffinsformar (amerikanska muffinsformar) och grädda i 220 grader i mitten av ugnen ca. 12-15 minuter
Liknande recept
Kommentarer (2)
De var mycke goda. De kommer jag baka om
Jag hade lite problem med att chokladen fastnade i pappret. I övrigt var dessa muffins jätte goda. Kommer säkert göra dem igen, men provar då att lägga i den vita chokladen samtidigt som hallonen.