Hallon och vitchoklad muffins

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Så gudomligt goda när de fått svalna lite. Men går alldeles utmärkta att frysa in och tina och äta senare. Om det finns några kvar vill säga. Lätt att göra i dubbel sats om man vill. Bären och chokladen kan bytas ut mot andra bär och mörkare choklad om man hellre vill det.

Ingredienser

  • 300 g vetemjöl
  • 125 g margarin
  • 125 g strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 225 ml vaniljyoghurt
  • 1 ägg
  • 100 g vit choklad
  • 125 g frysta hallon
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop de torra ingredienserna. Smält smöret och låt det svalna. Tillsätt yoghurten, margarinet och ägget.
    2. Blanda ihop till en slät smet.
    3. Grovhacka chokladen och de halvtinade hallonen och blanda ner de i smeten.
    4. Dela smeten mellan 12 stora muffinsformar (amerikanska muffinsformar) och grädda i 220 grader i mitten av ugnen ca. 12-15 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    canna1 19 november 2009

    De var mycke goda. De kommer jag baka om

    Nilsson001 29 december 2011

    Jag hade lite problem med att chokladen fastnade i pappret. I övrigt var dessa muffins jätte goda. Kommer säkert göra dem igen, men provar då att lägga i den vita chokladen samtidigt som hallonen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben