Hallonbrownie med mandel och hallongranité

Serverar: 4-10 portioner

Mmmmmm så godt! I receptet ska man använda fyra formar, men det går lika bra att baka kakan i en liten brownieform.

Ingredienser

  • 250 g frysta hallon
  • 50 g smör
  • 50 g mörk blockchoklad
  • 1 ägg
  • ¾ dl socker
  • ½ dl hackad mandel
  • ¾ dl mjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ¾ dl florsocker
  • Instruktioner

    Pensla brownieformen och mjöla eller bröa den sedan. Tina knappt hälften av hallonen tills de är nästan mjuka. Smält smör och blockchoklad i en kastrull på svag värme. Låt svalna lite och blanda i ägg, socker, mandel och sist mjöl blandat med bakpulver. Fördela smeten i formarna och lägg på hallonen. Spara eventuellt 4 hallon för dekoration på granitén. Grädda mitt i ugnen i 175°C i 18-20 minuter. Låt stå några minuter och vänd kakorna ur formarna. Kör de frysta hallonen med florsocker i matberedare till jämn konsistens. Toppa kakorna med en sked granité och servera genast eller låt stå i frys till serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben