Hallonfras i glas

Serverar: 5-6 portioner

Sååååå gott.. Såååååå enkelt. Snabb efterrätt som du slänger ihop om du får oväntat besök.

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 3 msk rårörsocker
  • 30 g smör
  • 2 krm kanel
  • 300 g hallon, färska eller frysta
  • 2 msk florsocker
  • 2 tsk cointreau, eller pressad apelsin
  • 2 burkar vaniljkesella, 500 g
  • Hallon, eller myntablad, till garnering
  • Instruktioner

    1. Stek havregryn med rörsocker, smör och kanel. Ta pannan från värmen när grynen blivit ljusbruna och knapriga.
    2. Grovmosa de tinade eller färska hallonen med florsocker och cointreau eller apelsinjuice.
    3. Varva grynfras, kesella och hallonmos i ett par omgångar i vida glas.
    4. Garnera med extra hallon och/eller myntablad.
    5. Servera direkt annars mjuknar havrefraset. Ev kan vaniljkesellan smädas ut med lite naturell yoghurt om smaken upplevs för stark av vaniljen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben