Hallonkaka med mandel

Underbara hallon, detta bär smakar lika bra i kaka som till dessert. Här gömmer sig hallonen under ett underbart mandeltäcke :) Smaklig spis!

Ingredienser

  • 1 liter hallon
  • 250 g mandel, skalad och mald
  • 125 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vanillinsocker
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker till bären
  • Instruktioner

    1. Ugn : 175° Smält smöret och häll över till en bunke. Tillsätt 2 dl av sockret, mandeln och rör om ordentligt.
    2. Dela äggen. Rör ner äggulorna i mandelsmeten ett i taget, rör väl mellan varje gula.
    3. Vispa äggvitorna och tillsätt resterande 1 dl sockret, vispa till det liknar maräng. Vänd ner i mandelsmeten med varsam hand.
    4. Smörj en pajform väl och bred ut hallonen i botten på den. Strö 1,5 dl strösocker över bären och fördela kaksmeten över.
    5. Grädda i 175° ca 40-50 min. Servera med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben