Hallonkaka med mandelmaräng
Serverar:
10-12 portioner
Ett gott mellanting mellan kaka och tårta!
Ingredienser
75 g smör
1 dl strösocker
4 äggulor
3 msk mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 paket hallon, 225 g
2 msk potatismjöl
Maräng
4 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
1 påse mandelspån, ca 50 g
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsform, 20x30 cm.
Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggulor och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll i formen.
Blanda hallon och potatismjöl och fördela över smeten.
Vispa äggvitor och socker till maräng och bred över hallonen. Strö på mandelslpån.
Grädda i ca 45 minuter.
Liknande recept
Hallonkaka
5
1
Hallonkaka
5
40 min
10
1
Hallonkaka med smak av citron och kanel
5
45 min
1
Mammas hallonkaka
10-12
Hallonkaka med smultäcke
5
10-12
Mandelmaränger
1 h
20
Enkel hallonkaka
4.3
6-8
2
Hallonkaka i långpannan
4.6
30-35
6
Mandelmaräng med frukt
20 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!