Hallonkaka med mandelmaräng

Serverar: 10-12 portioner

Ett gott mellanting mellan kaka och tårta!

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 3 msk mjölk
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 paket hallon, 225 g
  • 2 msk potatismjöl
  • Maräng
  • 4 äggvitor
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 påse mandelspån, ca 50 g
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsform, 20x30 cm.
    2. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggulor och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll i formen.
    3. Blanda hallon och potatismjöl och fördela över smeten.
    4. Vispa äggvitor och socker till maräng och bred över hallonen. Strö på mandelslpån.
    5. Grädda i ca 45 minuter.

    Liknande recept

    5
    40 min
    10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben