Hallonkaka med vanilj och kardemumma

Det enkla är oftast det goda! Baka denna ljuvliga hallonkaka med smak av vanilj och kardemumma.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • Smör och ströbröd till formen
  • Fyllning
  • 4 dl hallon
  • 3 msk socker
  • 1 tsk nystött kardemumma
  • Servering
  • Lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form som rymmer 1½ liter.
    2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret och mjölet, som blandats med bakpulver och vaniljsocker. Blanda hallon, socker och kardemumma.
    3. Häll smeten i formen. Strö över hallonen och tryck försiktigt ner dem. Grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 minuter. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad.
    4. Servera gärna kakan med en klick lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben