Hallonmarmelad med blodgrape

Hallon och blodgrapemarmeladen är inte lika söt som vanlig marmelad och inte lika fast i konsistensen. Perfekt till ostbrickan eller till sconsen.

Ingredienser

  • ½ blodgrape
  • 1 l hallon
  • 1 dl vatten
  • 3 lagerblad
  • 3 dl syltsocker
  • 1 vaniljstång
  • Instruktioner

    1. Dra med zestjärn eller skala med potatisskalare bort grapeskalet; var försiktig så att det vita inte kommer med. Skär skalet i små tärningar och hinnfria klyftor av frukten.
    2. Lägg det tillsammans med hallon, vatten, lagerblad och socker i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och lägg ner den i kastrullen. Låt koka utan lock 10-15 minuter.
    3. Ta bort vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna i marmeladen. Häll upp marmeladen på varma väl rengjorda burkar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben