Hallonmousse

En frisk mousse som är toppengod i tårta.

Ingredienser

  • 3 dl hallon
  • 4 msk strösocker
  • 1 dl mild naturell yoghurt
  • 4 st gelatinblad (el. 2 tsk pulver + 2 msk vatten)
  • 1 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladen. Mixa hallon och socker mer stavmixer. Tillsätt yoghurten och mixa lite till. Smält gelatinet i vattenbad eller i mikron. Häll ner det smälta gelatinet i hallonmixen och mixa lite till. Vispa grädden till ett fast skum och vänd ner i hallonkrämen. Fördela på tårtbotten och låt stelna i kylskåp ca 2 tim.
    2. Räcker till 1 lager i en normalstor tårta.

    Liknande recept

    4
    40 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben