Hallonmousse med spegel

Serverar: 6 portioner

Vill man förbereda kan man göra denna dessert dagen innan- den är lika fin och god första som andra dagen.

Ingredienser

  • 4 gelatinblad
  • 1 dl strösocker
  • 3/4 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 400 g tinade hallon
  • Spegel
  • 2 dl utspädd hallonsaft
  • 2 gelatinblad
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladen till både mousse och spegel Koka sockerlag på strösocker och vatten några minuter tills lagen är genomskinlig.
    2. Lyft upp 4 gelatinblad och låt dem smälta i sockerlagen. Låt svalna.
    3. Vispa grädden. Passera hallonen genom en finmaskig sil. Blanda samman hallonpuré, sockerlag och grädde. Häll upp det i glas. Låt kallna och stelna.
    4. Häll saften i en kastrull, lyft upp och smält 2 gelatinblad försiktigt i hallonsaften. Låt svalna. Häll spegeln över moussen. Ställ kallt att stelna.

    Liknande recept

    4
    40 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben