Hallonpaj med brynt smör

Godaste bärpajen får du med brynt smör!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1½ dl havregryn
  • 1½ dl socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ dl ljus sirap
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk
  • 1 krm salt
  • 500 g hallon
  • 1 msk majsstärkelse
  • Servering
  • Vispad grädde, vaniljvisp eller glass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull. Låt bubbla på svag värme tills det blir gyllene och börjar dofta nötigt. Ta från värmen. Rör ner havregryn, socker, vetemjöl, sirap, bakpulver, mjölk och salt.
    3. Blanda hallonen med majsstärkelse i en pajform. Klicka över smeten. Grädda i mitten av ugnen 35-40 minuter.
    4. Servera gärna med vispad grädde, vaniljvisp eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben