Hallonpaj med vit chokladkola

Serverar: 8 portioner

Underbar paj att njuta av.

Ingredienser

  • 100 g mandelmassa
  • 1 dl mandelspån
  • 2 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • Vit chokladkola
  • 2½ dl mellangrädde
  • ½ dl strösocker
  • 1 dl vit sirap
  • 100 g vit choklad
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Smält smöret till pajdegen. Blanda allt utom smöret till en grynig konsistens. Tillsätt det smälta smöret och blanda väl. Tryck ut pajdegen i en pajform, 24 cm i diameter, med löstagbar botten. Ställ in formen i kylskåpet i 30 minuter. Grädda den gyllenbrun i 175° i 15 – 20 minuter.
    2. Gör nu den vita chokladkolan genom att koka ihop socker, grädde och sirap till kolakonsistens, (I en vid kastrull går det fortare än i en liten där blandningen står högre i kastrullen.) det tar nog runt en halvtimme. Blanda i den vita chokladen och vaniljsockret.
    3. Låt smeten svalna något och häll den sedan i det gräddade pajskalet. Låt stå i kylskåpet tills det är kallt. Lägg frusna hallon vackert ovanpå chokladtäcket i pajen. Förvara lufttätt i frysen.
    4. Ta fram den någon timme innan den ska serveras. Servera hallonpajen med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben