Hallonparfait

Serverar: 6-8 portioner

Egen glass kan man göra utan glassmaskin. Det här är en smakrik och lite grov parfait som är mycket lättlagad.

Ingredienser

  • ½ dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 5 dl bär
  • 2 dl grädde
  • Garnering
  • Färska bär
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor och socker fluffiga i en bunke.
    2. Lättvispa grädden tillsammans med bären och vänd ner detta i äggsmeten, använd en slev, inte en visp.
    3. Häll upp smeten i en form på cirka 7 dl. Ställ in i frysen. Låt stå minst 4 timmar.
    4. Ta ut parfaiten 10–15 minuter innan den ska serveras. Skiva upp den i tjocka eller tunna bitar och lägg på tallrikar. Garnera gärna med lite bär.
    5. Den som vill kan får bort kärnorna genom att passera bären genom en sil.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben