Hallonparfait

Serverar: 8 portioner

En frisk hallonparfait som går att förbereda flera dagar innan servering. Garnera med smält choklad

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 4 äggulor
  • 250 g hallon
  • 4 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 25 g mörk choklad
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Koka socker och vatten till en klar sockerlag. Låt svalna något.
    2. Vispa i äggulorna, en i taget, och sjud under omrörning tills krämen tjocknar.
    3. Mosa hallonen och rör i krämen. Vispa grädden och vänd ner. Häll smeten i en form och frys i minst 4 timmar.
    4. Ta fram 20 minuter före servering. Garnera med smält choklad och lätt tinade hallon.
    5. Lycka till! Njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sme 20 februari 2009

    Kanon gott, lätt att göra. Kommer absolut göra det fler gånger ++++++++

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben