Laktosfri hallonparfait med mandel

Serverar: 6 portioner

Skölj formen med vatten så att plastfilmen fastnar lättare.

Ingredienser

  • ½ l Oatly vaniljglass
  • 1 pkt frysta hallon (ca 250 g)
  • 6 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl skållad, hackad mandel
  • Till servering
  • Färska eller frysta bär
  • Instruktioner

    Låt vaniljglassen stå ute i rumstemperatur och smälta till lös konsistens. Tina även hallonen. Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda ner den smälta glassen, mandel och hallon. Vänd runt med en plastsked. Klä en 2-liters avlång form med plastfilm. Häll i smeten och ställ formen övertäckt i frysen 4-5 timmar. Servera med blandade bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben