Hallonparfait

Serverar: 8 portioner

Tid: 4 timmar 30 minuter

Det här är en UNDERBAR parfait med precis lagom hallon smak. Den passar jättebra som tårta

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 1 deciliter florsocker
  • 4 deciliter grädde
  • 1 paket frusna hallon
  • Instruktioner

    1. Du behöver: Två bunkar Elvisp Form på ungefär 1½ liter
    2. 1. Börja med att tina hallonen-ta ut dom ett par timmar innan själva tillagningen. 2.Dela äggulor och vitor.Lägg gulorna i bunken.Häll i socker. Vispa blandningen tills den blir pösig och vit.Lägg i nästan alla tinade hallon(spar några fina hallon till garnering). Blanda ihop med en sked till en jämn, rosa röra. 3. Vispa grädden i den andra bunken(var försiktig så att du inte vispar den klumpig). Blanda ner grädden i hallonsmeten. 4. Skölj formen i kallt vatten och häll i smeten. Ställ in parfaiten i frysen i minst fyra timmar. 5. Stjälp upp parfaiten på ett serveringsfat. Häll upp riktigt varmt vatten i en stor skål ochdoppa ner formen i det heta vattnet så lossnar den lättare. Garnera med några bär och silverkulor+ små myntablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben