Hallonparfait

Serverar: 10 portioner

Tid: 6 timmar

Syrligt men gott!

Ingredienser

  • 6 äggulor
  • 1½ dl socker
  • 1½ dl vatten
  • 5 dl grädde
  • 2 pkt djupfrysta hallon á 250 g, eller 5 dl färska
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Bär till garnering
  • Instruktioner

    1. Blanda äggulor, socker och vatten i en kastrull. Sjud på svag värme under kraftig vispning tills krämen blir tjock, fortsätt vispa tills krämen svalnat.
    2. Vispa grädden tjock. Finhacka de djupfrysta bären och blanda dem (gärna frysta) med krämen. Smaksätt med vaniljsocker. Blanda i den vispade grädden.
    3. Häll smeten i en kyld bakform med hål i ca 2.1 l. eller två mindre formar. Frys i ca 3-4 timmar (kan vara i frysen i flera veckor). Placera i kyl minst 1 timme före servering.
    4. Låt den gärna stå framme ett tag. Stjälp upp och garnera med hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben