En klassisk parfait är en trevlig avslutning på middagen.
Till den här hallonparfaiten mixas hallonen till puré.
Du har god hjälp av en mixer eller mixerstav när du ska göra det. Om barnen ska äta av parfaiten är det bäst att inte hälla konjak i.
Ingredienser
6 äggulor
3/4 dl socker
4 dl grädde
4 dl hallon
Citronsaft
1 msk cognac
Instruktioner
- Mixa hallonen till puré.
Separera äggulorna från vitan och vispa äggulorna och sockret pösigt i vattenbad.
Se noga till att temperaturen i vattnet inte överstiger 50°.
- Vispa äggkrämen kall.
Blanda i hallonpuré, citronsaft och cognac.
Vispa och tillsätt grädden.
- Häll blandningen i form och ställ den i frysen i 2–3 timmar.
Det går även att lägg upp parfaiten i portionsskålar eller glas.
Liknande recept
Kommentarer (0)