Hallonrabarber med vitchoklad och pistagecréme

Serverar: 4 portioner

Den vita krämen är luftig och lätt och passar utmärkt till de underbara rabarberna.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 2 dl hallonpuré
  • 8 dl vatten
  • 4 dl socker
  • Choklad och pistagecréme
  • 4 dl vispgrädde
  • 150 g vit choklad
  • 1 dl pistagepuré (välsorterade livsmedelbutiker, finns det inte så mixa pistagenötter i en matberedare)
  • Servering
  • Färska hallon
  • 100 g fryst rabarber
  • Instruktioner

    1. Koka upp hallonpuré, vatten och socker till en god lag. Lägg rabarbern i en ugnsfast form, slå över lagen och baka rabarbern mjuk i ugn på 150 grader i ca 30 minuter. Låt svalna i lagen.
    2. Choklad och pistagecréme: Smält den vita chokladen. Vispa grädden lätt. Vänd ned chokladen i grädden, blanda väl. Ringla ner pistagepurén och rör lite försiktigt, ställ kallt i 1 timme.
    3. Skär rabarbern i 6 cm längder och fördela i djupa tallrikar med sin lag. Garnera med färska hallon. Skeda upp chokladcrémen och riv fryst rabarber över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben