Hallonrippel Pavlova

Serverar: 6 portioner

Pavlovan toppas med semifreddo, som är halvfrusen glass av mascarpone och vispgrädde.

Ingredienser

  • Semifreddo
  • 250 g hallon
  • 1 dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g mascarponeost
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
  • 0,5 dl pistaschnötter, osaltade, skalade
  • Instruktioner

    1. Semifreddo: Ta lite mer än hälften av hallonen (140 g) och sila bort kärnorna. Spara resten till garnering. Rör i hälften av florsockret. Vispa grädden tjock och rör i mascarpone. Rör ner resten av florsockret i gräddblandningen.
    2. Häll blandningen skedvis i en hög plastbunke och häll på hallonpuré. Rör inte. Häll i ytterligare en omgång grädde och hallonpuré. Jämna till och pressa försiktigt ihop. Ställ i frysen 2–2 1/2 timme så att blandningen blir halvfryst.
    3. Maräng: Sätt ugnen på 150°. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt. Rita upp en cirkel, 20 cm i diameter. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt sockret lite i taget. Vispa till en blank smet. Rör i majsstärkelsen.
    4. Fördela blandningen på bakplåtspappret i mjuka former. Strö över pistaschnötterna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme tills marängen är krispig och ytan torr på undersidan. Låt svalna och ta bort bakplåtspapperet. Fördela semifreddon på marängen. Garnera med de sparade hallonen.

    Liknande recept

    4.6
    2 h
    8-10
    7

    Kommentarer (1)

    Sork 8 juni 2010

    Härligt! En lite annorlunda smakkombination som verkligen gjorde succé på min tjejträff i helgen! Tackar så mycket för det! Gillar du desserter så har jag en del i gömmorna - Välkommen till Sork! ps gullig kissekatt, din? ds

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben