Hallonrutor med glasyrtäcke

Serverar: 30 portioner

Tid: 45 minuter

Väldigt goda kakor som försvann direkt när jag tog med dem till jobbet.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 200 g smör el. margarin
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 4 dl mjölk
  • 3-4 dl frysta hallon
  • GLASYR
  • 200 g philadelphiaost
  • 6 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • GARNERING
  • riven kokos
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på ugnens långpanna. Vispa ägg och socker pösigt i en stor bunke. Smält smöret, låt det svalna några min. Blanda under tiden mjöl och bakpulver. Rör ner det smälta smöret i äggsmeten. Vänd ner mjölblandningen, tillsätt mjölken och vispa ihop till en slät smet. Häll smeten i långpannan. Strö över hallonen. Grädda kakan på nedre falsen i ca 25 min. Låt den kallna. Glasyr: Vispa ihop alla ingredienserna med elvisp. Bred glasyren över kakan och strö på riven kokos. Det ska vara så mycket kokos att hela kakan är täckt. Skär upp kakan i bitar.

    Liknande recept

    4
    40 min
    30
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben