Hallonrutor med hasselnötter

Serverar: 30 portioner

Sommargott med knäckiga kulor

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 4 dl rörsocker
  • 200 g finhackade hasselnötter
  • ½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • Garnering
  • 1 påse daimkulor, 100g
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk Dansukker rörsocker flor
  • 250 g färska hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna, 25x35 cm med bakplåtspapper. Smöra papperet. vispa ägg och socker ljust och luftigt. Blanda nöthack, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i äggsmeten. Häll upp smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
    2. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper. Dra av papperet som kakan gräddats på. Strö över daimkulorna. Låt svalna. Skär i rutor. Vispa grädden och florsockret till fast skum. Spritsa ut klickar på rutorna. Garnera med hallon.

    Liknande recept

    4
    40 min
    30
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben