Hallonrutor med smultopp

Serverar: 20 portioner

Det är enkelt och smidigt att baka i långpanna och det räcker till många. En klick grädde är gott till hallonrutorna.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 175 g smör, smält
  • 1½ dl mjölk
  • Fyllning
  • 2-3 dl hallon, frysta
  • Smuldeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl socker
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker och mjöl. rör ner det i äggsmeten. Tillsätt smält smör och mjölk och blanda ihop allt till en slät smet. Smula sönder hallonen och rör försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i en långpanna, ca 30x20 cm, klädd med bakplåtspapper.
    3. Nyp ihop alla ingredienser till smuldegen till en smulig deg. Smula den över smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i 35-40 minuter. Låt den svalna innan den skärs i rutor.
    4. Servera gärna med en klick vispad grädde.

    Liknande recept

    4
    40 min
    30
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben