Hallonsorbet

Serverar: 4 portioner

Tydligen ska sorbet vara kalorisnålt. Man får ju hoppas att det stämmer, för den här får man inte nog av!

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 3 dl hallon
  • 2 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Häll socker och vatten i en kastrull. Låt det koka ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och låt sockerlagen kallna.
    2. Mosa bären i matberedare eller mixer. Passera moset i en nätsil. Rör ner sockerlagen i bärmoset och ställ skålen i frysen ca 1 timme.
    3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner dem i det halvfrusna hallonmoset. Ställ tillbaka skålen i frysen. Låt moset frysa på nytt ca 2 timmar. Vispa i moset någon gång under frystiden så blir sorbeten riktigt fluffig.
    4. Skeda upp sorbeten i portionsglas och garnera. Bjud sorbeten genast.
    5. Man behöver givetvis inte använda hallon utan man kan ta vad man vill!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pihal 13 november 2011

    Kanongod. 5 i betyg

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben