Hallonsorbet

Serverar: 6 portioner

Hallon finns i de flesta trädgårdar, kan plockas vilda och hittas också i affärernas frysdiskar. Det blir en smak- och färgrik sorbet som uppskattas av de flesta.

Ingredienser

  • ½ liter hallon
  • 3 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 3 äggvitor
  • 2 - 3 msk socker
  • Instruktioner

    Mosa hallonen och blanda med vatten och socker. Häll massan i en form till en halvfast massa (ca 1 h) Vispa äggvitorna till ett hårt skum Tillsätt sockret under kraftig vispning Blanda skummet med den halvfasta massan. Kör blandingen i din glassmaskin eller frys den i ca 2 timmar och rör i den några gånger så sorbeten får en jämn och smidig konsistens.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    flygandemat 11 juli 2011

    Häll massan i en form till en halvfast massa (ca 1 h) I frysen då eller?

    Iansson 8 oktober 2011

    japp precis (ledsen för sent svar internet har krånglat en del:( )

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben