Hallonsorbet med mynta och limesocker

Serverar: 4 portioner

Enkelt och väldigt gott.

Ingredienser

  • Limesocker
  • 1/2 dl strösocker
  • Skalet av 1 lime
  • Hallonsorbet
  • 2 paket frysta sockrade hallon (á 250 g)
  • Saften från 1 lime
  • 4 msk florsocker
  • 1 dl lätt creme fraiche
  • 1 dl myntablad
  • Instruktioner

    1. Skölj limen ordentligt och riv sedan det yttersta skalet på rivjärn. Blanda "limeriv" och strösocker-
    2. Pressa saften ur limefrukten. Lägg de frusna hallonen i en matberedare tillsammans med florsocker och limesaft och mixa tills bären börjar bli finfördelade.Tillsätt creme fraiche och mixa sorbeten slät. Finstrimla myntabladen. Skeda upp sorbeten i portionsskålar, strö över limesocker och mynta och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben