Hallonvisp med daimkross
Serverar:
4 portioner
Frisk hallondessert med krossad daim.
Ingredienser
250 g hallon
2 msk flytande honung
2 tsk vaniljsocker
Rivet skal av 1 lime
1 dl turkisk yoghurt
1 dl vispgrädde
1 dubbeldaim
Garnering
Citronmeliss
4 rullrån eller liknande
Instruktioner
Mixa 200 g av hallonen med flytande honung och vaniljsocker. Blanda i rivet skal från limen och yoghurt. Vispa grädden och vänd ner i krämen.
Fördela hälften av hallonkrämen i fyra glas. Lägg på några hallon.
Hacka daimen och lägg lite av hacket på hallonen. Fördela resten av hallonkrämen i glasen. Toppa med resten av hallonen och daimen.
Dekorera med lite citronmeliss. Servera med rånen.
Liknande recept
Chokladmousse med daim
5
6
4
Choklad tårta med daim och mintsmak
4
1 h
8
Semifreddo med daim
10 min
5-6
Chokladpaj med mandelbotten
3
8
Marängtårta med vanilj och daimkross
5
6-8
Vit chokladtarte med jordgubbar och daimkross
6-7
Glass med äppelchutney och daimkross
10 min
4
Daim- & marshmallowspinnar
3
10-12
1
Daimtårta
5
8
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!