Halloumiburgare med koriandercréme

Serverar: 4 portioner

En oerhört god burgare som får sällskap av två färgglada såser. Snåla inte med ostmängden.

Ingredienser

  • 4 bitar halloumi á ca 150 g (ca 600 g)
  • Olivolja
  • 4 hamburgerbröd
  • Sallad
  • Koriandercréme
  • 2 äggulor
  • 2 tsk pressad citron
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk hackad koriander
  • 1½ dl olja med neutral smak
  • Salt
  • Tomatsalsa
  • 100 g körsbärstomater
  • ½ röd chilifrukt
  • 2 tsk pressad lime
  • 2 tsk olivolja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Koriandercréme: Lägg äggulor, citronsaft, dijonsenap och koriander i en matberedare och starta mixern. Tillsätt rapsoljan droppvis under mixningen och fortsätt mixa tills det bildas en tjock kräm. Smaka av med salt.
    2. Tomatsalsa: Klyfta tomaterna. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda tomater, chili, limesaft och olivolja. Smaka av med salt och låt marinera några minuter.
    3. Pensla halloumin med olivolja och grilla på direkt värme ett par minuter på varje sida tills de får en fin grillad yta. Dela och grilla bröden.
    4. Montera ihop burgarna med tillbehören.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben