Fiskgryta med apelsin- och koriandercrème

Serverar: 4 portioner

Snabblagad laxrätt med zucchini, fänkål och tomat.

Ingredienser

  • 2 fänkål, ca 500 g
  • 1 zucchini, ca 300 g
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 2 dl vatten
  • ½ + ½ + 1 tsk salt
  • 1 + 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 apelsin
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk färsk koriander, 500 g
  • 4 laxfiléer, skinn- och benfria
  • Garnering
  • Koriander
  • Tillbehör
  • 50 g bröd per person
  • Instruktioner

    1. Skär bort roten på fänkålen och skär den i 1½ cm tjocka skivor. Dela zucchinin på längden och skär sneda skivor, ca 1 cm tjocka. Lägg fänkål och zucchini i en gryta. Tillsätt krossade tomater, vatten, ½ tsk och 1 krm peppar. Låt sjuda under lock ca 10 minuter.
    2. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ur saften. Häll saften i grytan.
    3. Smaka av crème fraichen med apelsinskal, koriander, ½ tsk salt och 1 krm peppar.
    4. Skär fisken i bitar, ca 3x3 cm. Blanda fisken med 1 tsk salt. Lägg den i grytan och låt sjuda ytterligare ca 5 minuter.
    5. Servera grytan i djupa skålar och skeda crèmen över. Garnera med koriander. Servera med bröd.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben