Halstade pilgrimsmusslor med tomat, purjolök och rom.

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 40 minuter

Servera på eller med toast.

Ingredienser

  • 2 tomater
  • 1,5 dl mkt fint strimlad purjolök
  • 1 msk smör
  • 1,5 dl creme frache
  • 1 msk vatten
  • 80 g rom, ca
  • 1 dl plockad körvel
  • Salt
  • Peppar
  • 8 pilgrimsmusslor
  • 1 msk rapsolja
  • Instruktioner

    Skålla och skala tomaterna, dela dem och tärna mkt fint. Fräs purjon i smöret, tillsätt creme fraiche och vatten, rör om och koka upp. Blanda i tomaterna, rommen och körveln. Låt bli varmt utan att kokas, smaka av med salt och peppar. Salta musslorna och halstra dem 1 min på varje sida i het panna med lite olja. Lägg upp "röran" på assiett och lägg musslorna ovanpå. Dekorera ev med en liten kvist körvel och en liten citronbit.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben