Halstrad fisk med citronaioli och potatissallad

Serverar: 4 portioner

Nyttig fisk med fräsch potatissallad. Med halstring menas att man grillar snabbt på halster eller i panna, med inget eller bara lite fett.

Ingredienser

  • 600 g gös- eller abborrfilé
  • Rapsolja
  • Salt
  • Peppar
  • Citronaioli
  • 1½ dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • Rivet skal och saft av ½ citron
  • Salt
  • Peppar
  • Potatissallad
  • 600 g färskpotatis
  • 100 g sockerärter
  • 4 tomater
  • ½ liten grön gurka
  • ½ dl hackad gräslök
  • ½ dl hackad persilja
  • 100 g blandade små salladsblad
  • 20 svarta oliver
  • Riven pepparrot
  • Dressing
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med aiolin. Blanda majonnäs och créme fraiche. Rör ner rivet skal och saft från citronen. Smaka av med salt och peppar, ställ kallt till servering.
    2. Koka potatisen i lättsaltat vatten, häll av vattnet och ånga av potatisen. Blanda olja, vinäger, salt och peppar i en skål till en dressing. Skär potatisen i bitar och vänd dem i dressingen.
    3. Strimla sockerärterna, skär tomaterna i grova bitar och gurkan i tärningar. Blanda potatisen med sockertärterna, tomaterna, gurkan, gräslök och persilja. Vänd ner salladsbladen och oliverna. Ställ kallt till servering.
    4. Pensla fiskfiléerna med olja. Lägg dem i het grillpanna och halstra dem ca 2 minuter på varje sida. Salta och peppra. Lägg riven pepparrot på fisken och servera med citronaioli och potatissallad.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben