Halstrad torskrygg med rotfruktsgratäng och örtsmör

Serverar: 4 portioner

En lättfixad rätt med en rotfruktsgratäng som är väldigt kalorisnål, de som vill dra in ytterligare på kalorier tar lite mindre av örtsmöret.

Ingredienser

  • 4 bitar torskrygg, á 150g
  • Salt
  • Peppar
  • Rotfruktsgratäng
  • 1 sqaush
  • 1 aubergine
  • 1 rödlök
  • 4 stora tomater
  • 6 stora skalade potatisar
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja
  • Örtsmör
  • 75 g smör
  • 2 dl finhackad basilika, persilja, timjan
  • 1 stor pressad vitlöksklyfta
  • ½ pressad citron
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Rör ihop smöret, gärna i mixer eller matberedare. Smaka av med citronsaft och kryddor och ställ smöret i kylskåpet.
    2. Skiva allt till gratängen runt. Varva i smord ugnsfast form. Salta, peppra och ringla olivoljan över. Grädda i 180 grader tills grönsakerna är mjuka och fått färg, 30-40 minuter.
    3. Salta och peppra fisken och sten den ca 5 minuter på varje sida. Sevrera den nystekt till gratängen och toppa med det kalla smöret.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben