Halvgrovt formbröd

Serverar: 2 portioner

Gott halvgrovt bröd.

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 50 g jäst
  • ½ dl sirap
  • 2 tsk salt
  • 2 dl kruskakli
  • 2 dl vetegroddar
  • 10-14 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till fingervarmt. Lös upp jäst med mjölk och smör. Häll i sirap och salt. Blanda i kruskakli, vetegroddar och ½ av vetemjölet. Blanda i vetemjöl efterhand som degen knådas så att det inte blir för mycket.
    2. Knåda 5 minuter. Låt jäsa 30 minuter. Dela degen i 2 delar och lägg i avlång form. Jäs 45 minuter.
    3. Grädda i 175C i 1 timme. Täck med bakplåtspapper efter halva tiden.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 40 min
    1
    1

    Kommentarer (1)

    evaldo 5 februari 2008

    Ser gott ut

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben