Hamburgare med majs och chiliglace

Serverar: 4 portioner

Här får ordentligt rökt bacon och liquid smoke förstärka röksmaken på hamburgaren. Spara lite av glacen till serveringen.

Ingredienser

  • 600 g nötfärs eller blandfärs
  • ½ paket jägarbacon à 140 g
  • 1½ tsk salt
  • 3/4 tsk liquid smoke
  • Glace
  • 1 dl ketchup
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1½ msk mörkt muscovadosocker
  • 1½ msk pressad apelsin
  • 2 tsk dijonsenap
  • ½ tsk liquid smoke
  • 1 msk äppelmos
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Majs- och chilisalsa
  • 1 liten burk majs, ca 200 g
  • 2 salladslökar
  • 2 msk sweet chili
  • Tillbehör
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 msk riven cheddarost eller annan lagrad ost
  • 2 tomater i skivor
  • 2 avokado i skivor
  • Ekbladssallat
  • Instruktioner

    1. Börja med glacen. Blanda samtliga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Spara hälften av glacen till servering.
    2. Salsa: Låt majsen rinna av. Strimla salladslök. Blanda majs, lök och sweet chili.
    3. Skär bacon i små bitar. Blanda det med färs tillsammans med salt och liquid smoke. Forma till fyra stora hamburgare.
    4. Grilla hamburgarna på indirekt värme, ca 8 minuter per sida, tills de nått en innertemperatur på 75 grader. Pensla hela tiden med glacen.
    5. Strö ost på de delade hamburgerbröden. Lägg dem på grillen en kort stund så att osten smälter.
    6. Lägg hamburgarna, sallad, tomat och avokado i bröden. Servera med majs- och chilisalsa och den sparade glacen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben