Hamburgerbröd utan mjölk

Serverar: 10 portioner

Bra att ha i frysen.

Ingredienser

  • ½ pkt jäst, ca 25 g
  • 3 dl havredryck, rumstempererad eller sojadryck eller risdryck
  • 1 tsk socker
  • ½ tsk salt
  • 6-7 dl vetemjöl
  • 2 msk mjölkfritt margarin
  • Pensling och garnering
  • Ägg lätt uppvispat
  • Sesamfrö
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Blanda alla ingredienser i en degbunke.
    3. Arbeta degen i köksmaskin, ca 3 minuter eller för hand i ca 6 minuter. Degen ska kännas fast och smidig. Låt den jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
    4. Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Arbeta ihop den och rulla den till en längd, ca 25 cm lång. Dela längden i 10 bitar, ca 2 1/2 cm breda. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och platta till dem lätt. Täck med bakduk och lät jäsa i 20-30 minuter.
    5. Sätt ugnen på 225°C. Pensla de jästa bröden med lätt uppvispat ägg. Strö över sesamfrö. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
    6. Låt hamburgerbröden kallna på galler under bakduk

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben