3 dl havredryck, rumstempererad eller sojadryck eller risdryck
1 tsk socker
½ tsk salt
6-7 dl vetemjöl
2 msk mjölkfritt margarin
Pensling och garnering
Ägg lätt uppvispat
Sesamfrö
Instruktioner
Ugn 225 grader.
Blanda alla ingredienser i en degbunke.
Arbeta degen i köksmaskin, ca 3 minuter eller för hand i ca 6 minuter. Degen ska kännas fast och smidig.
Låt den jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Arbeta ihop den och rulla den till en längd, ca 25 cm lång. Dela längden i 10 bitar, ca 2 1/2 cm breda. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och platta till dem lätt. Täck med bakduk och lät jäsa i 20-30 minuter.
Sätt ugnen på 225°C. Pensla de jästa bröden med lätt uppvispat ägg. Strö över sesamfrö. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.