Hare i Dijonsenap

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1,5 kg hare skuren i ca 8 bitar
  • 210 gr smör
  • 250 gr små champinjoner
  • Citronsaft från en halv citron
  • 400 gr spenat
  • 80 gr dijonsenap
  • 30 gr brödsmulor
  • 150 gr bacon
  • Persilja
  • Salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Hetta upp 60 gr smör i en panna och fräs köttet gyllengult. Låt det sedan få vila i rumstemperatur ca 10 minuter. Hetta upp 40 gr smör och fräs champinjonerna och citronjuicen. Spenaten kokas i ca 6 minuter i lättsaltat vatten. Sätt ugnen på 240 grader. Smörj en form med smör. Smörj köttbitarna med dijonsenapen och rulla dem i brödsmulorna. Lägg upp dem i fatet. Koka i ugnen i ca 12 minuter. Tag bort alla bitar utom låren, som kokas i ytterligare 8 min. Fräs baconet i smör några minuter. Hetta upp 40 gr smör och fräs snabbt spenaten och svampen. Tillsätt baconet. Smält det återstående smöret och häll det över haren. Strö över persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Bourgogne - mat & vin
    För Bourgognaren är god mat ett av livets stora glädjeämnen. Det fi...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben