Hare med svampsås

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Detta recept använder jag alltid när harjakten har varit lyckad.

Ingredienser

  • 1 hare
  • 2 msk smör
  • 2 morötter i skivor
  • 1 gul lök i bitar
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • Svampsås
  • 1-2 burk eller färska kantareller, champinjoner
  • 3 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 1 1/2 dl buljong(vatten+tärning)
  • 1 msk soja
  • Steksky
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär harköttet i små fina bitar, gärna tärningar. Bryn det ordentligt och låt lök och morot steka med. Strö på salt och kryddor. Blanda creme fraiche och vatten och häll i grytan. Efterstek på svag värme utan lock i ca 30 minuter.
    2. Ta upp köttet ur grytan och håll det varmt i tex. folie. Sila skyn och använd den i svampsåsen. Ta upp lök och morot och spara till servering. Använd grytan till såsen. Bryn svampen i smör i grytan och strö på mjölet,späd med buljong och steksky. Tillsätt soja, salt och peppar. Låt såsen koka ett par minuter.
    3. Servera med kokt potatis och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ruela 27 september 2009

    Ett väldigt gott harrecept med inte så mycket ingredienser lätt att laga till med gula kantareller blev detta det bästa receptet jag testat på hare. Fantastiskt gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben