Hare på grovt bröd à la Saltoluokta

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 skivor grovt formbröd
  • 2 st gula lökar
  • 4 dl olivolja
  • 300 g harkött
  • 200 g purjolökar
  • 140 g mjöl
  • 4 dl mjölk
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 dl crème fraîche
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • Instruktioner

    1. Fräs den hackade löken i lite olivolja tills den blir genomskinlig men ännu inte tar färg. Lägg då i purjolök och harkött. Fortsätt att steka tills harköttet ser genomstekt ut.
    2. Gör stuvningen - vispa ihop grädde, mjölk och creme fraiche med mjöl och oljeblandning. Låt sjuda under flitig omrörning. Lägg i buljongtärning. Tillsätt lökblandning. Skeda upp den varma blandningen på det grova brödet, smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben