Harissa

Tid: 30 minuter

Denna heta Mellanöstiska piff-krydda är helt underbar!

Ingredienser

  • 80 g röd chili (beroende på hur stak chilin är)
  • 1 tsk hel koriander
  • 1 tsk hel spiskummin
  • 1 tsk hel kummin
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 90 g tomatpuré
  • 80 ml olivolja
  • Instruktioner

    1. Rosta koriander, spiskummin och kummin i en het torr panna till dess att de börjar dofta. Mortla kryddorna tillsammans med salt och socker mot slutet även vitlöken. Mixa chilin Blanda samman chili, kryddor och tomatpuré till en slät mix. Tillsätt olivoljan lite i sänder till röran. Häll upp på burk och förvara i kyl för bästa hållbarhet, varar lätt en månad.
    2. Om man inte orkar mortla så kan man köra allt i en mixer...

    Liknande recept

    5
    2 h
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben