Hasselnötskaka med hallongrädde

Serverar: 12 portioner

Saftig och nötig kaka att njuta av som den är eller som en tårta. Glutenfri.

Ingredienser

  • 340 g hasselnötter
  • 2 tsk bakpulver
  • 6 ägg, delade i gulor och vitor
  • 125 g socker
  • Hallongrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl hallonmarmelad eller fast sylt
  • Garnering
  • Florsocker
  • Ca 100 g hallon, färska
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj kanterna på en springform, ca 23 cm i diameter, och fäst ett bakplåtspapper i botten.
    2. Mal hasselnötterna fint i en mandelkvarn. Blanda nötmjölet och bakpulver i en skål. Vispa äggulor och socker pösigt i en annan skål. Rör ner nötmjölet. Vispa äggvitorna i en ren, torr skål tills det blir ett fast skum.
    3. Vänd ner 1/3 av äggvitorna i äggulesmeten och vänd sedan ner resten. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 50 minuter. Låt kakan svalna på galler. När den har kallnat delar du den i två bottnar.
    4. Vispa grädden till fyllningen ganska fast. Blanda den med hallonmarmeladen. Bred fyllningen på bottendelen och lägg på locket. Täck kakan och ställ den i kylen, gärna över natten.
    5. Vid servering pudras kakan med florsocker och dekoreras med färska hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben