Hasselnötskavring i miniformat

Serverar: 4 portioner

Otroligt uppskattat med hembakt bröd på julbordet, dessutom går det snabbt att göra! Underbar att servera till salta ostar som cheddar, gorgonzola eller edamer. Det går också bra att baka bröden i en muffinsplåt.

Ingredienser

  • 2 dl rågsikt
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 3 dl filmjölk eller gräddfil
  • 1 1/4 dl mörk sirap
  • 1½ dl grovhackade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vänd ihop de torra ingredienserna. Blanda filmjölk eller gräddfil och sirap i en stor bunke. Häll i mjölblandningen och blanda väl. Vänd ner hälften av de grovhackade nötterna.
    3. Fördela degen i 4 små formar klädda med bakplåtspapper. Strö över resten av de grovhackade nötterna.
    4. Grädda kavringarna i nedre delen av ugnen ca 25 minuter, känn med en provsticka att de är klara. Stjälp dem ur formarna och låt svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben