Chorizoburgare i miniformat med rödbetsrelish, ädelost och babyspenat

Serverar: 8 portioner

Sätt smak på dina burgare med chorizo! Små söta burgare med goda smakkombinationer av salt och lite sött.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 chorizokorv,finhackad
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 ägg
  • 140 g ädelost, i skivor
  • Babyspenat, några blad
  • 8 små hamburgerbröd
  • Rödbetsrelish
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 dl farinsocker
  • 250 g rödbetor, hackade i små bitar
  • Instruktioner

    1. Rödbetsrelish: Mät upp socker och balsamvinäger i en kastrull och låt sjuda på låg värme tills sockret smält. Lägg ner de hackade rödbetorna och låt sjuda på medelhög värme tills det tjocknat och rödbetorna mjuknat, ca 20-25 minuter. Rör om då och då. Ställ åt sidan och låt svalna.
    2. Blanda samman ingredienserna till färsen och forma den till 8 små burgare. Grilla dem några minuter på varje sida till de fått fin färg och har en rosa kärna.
    3. Montera burgarna med bröd, sallad, ädelost och rödbetsrelish. Servera direkt!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben