Hastbiff i panna

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Vardagsrätt för den som vill äta gott men har begränsat med tid

Ingredienser

  • 500 g bland- eller nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 msk smör
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • ½ dl chilisås alt. ketchup
  • 1 tsk oregano
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl och mjölk
    2. Blanda grädde, chilisås och smulad oregano.
    3. (Den som vill ha det lite hetare kan även ta 1 tsk sambal oelek)
    4. Hetta upp en stekpanna och lägg i smöret ev blandat med lite rapsolja
    5. Platta ut färsen till en stor rund biff som täcker hela stekpannan och bryn ena sidan på medelstark värme i ca 5 min
    6. Dela biffen i fyra delar, vänd dem, och stek i 5 min till
    7. Slå på gräddblandningen och låt koka ihop 3 min Servera med kokt pasta eller potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben