Havanna cream cakes

Serverar: 30 portioner

De här marängkakorna är fyllda med kaffekräm och ser ut som valnötter. De brukar ha strykande åtgång och blir det några över kan de sparas i kylen i en burk med lock.

Ingredienser

  • 1 dl valnötter, ca 50 g
  • 2 äggvitor
  • 2 dl florsocker
  • Kräm
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk kaffepulver
  • 1 msk rom
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Mixa nötterna i en matberedare. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ned socker och nötter. Klicka ut smeten med en liten sked till ca 60 små ovala kakor på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter och låt kakorna kallna.
    3. Rör ihop smör och florsocker till krämen. Blanda kaffe och rom och rör ned det i smöret. Lägg ihop kakorna två och två med litet kräm emellan.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    20-25
    1

    Kommentarer (2)

    Lemon29 12 oktober 2012

    Vanligt kaffepulver eller snabbkaffepulver..?

    Wombat04 12 oktober 2012

    Snabbkaffe ... !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben