De här marängkakorna är fyllda med kaffekräm och ser ut som valnötter. De brukar ha strykande åtgång och blir det några över kan de sparas i kylen i en burk med lock.
Ingredienser
1 dl valnötter, ca 50 g
2 äggvitor
2 dl florsocker
Kräm
100 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 msk kaffepulver
1 msk rom
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°.
Mixa nötterna i en matberedare. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ned socker och nötter. Klicka ut smeten med en liten sked till ca 60 små ovala kakor på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter och låt kakorna kallna.
Rör ihop smör och florsocker till krämen. Blanda kaffe och rom och rör ned det i smöret. Lägg ihop kakorna två och två med litet kräm emellan.
Vanligt kaffepulver eller snabbkaffepulver..?
Snabbkaffe ... !