Havre- & fröknäcke

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Hembakat knäckebröd är gott.

Ingredienser

  • 1½ dl havregryn
  • 1 dl rågmjöl
  • ½ dl sesamfrön
  • ½ dl pumpakärnor
  • ½ dl solroskärnor
  • ½ dl linfrön
  • 1 tsk honung
  • 2 krm salt
  • 2½ dl vatten
  • Flingsalt efter smak
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 160 grader. Blanda ihop alla ingredienser utom vattnet och flingsaltet i en bunke. Koka upp vattnet och häll det över de andra ingredienserna (utom flingsaltet). Rör om ordentligt. Kavla ut den kladdiga degklumpen till en tunn rektangel på en plåt mellan två bakplåtspapper. Pensla gärna olja på det undre papperet så att det lätt lossnar efter gräddningen. Dra bort det övre papperet och strö över lite flingsalt. Skär ett rutmönster i degen med en pizzaslicer eller en vass kniv, ca 4x5 cm stora rutor. Grädda brödet mitt i ugnen ca 60 min. Om det fortfarande är lite segt i mitten låter du brödet stå kvar i ugnen på eftervärmen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben