Populärt fröknäcke som är en av de enklaste knäckebröd du kan baka. Gott med smör och ost eller att smula över filmjölken istället för flingor.
Ingredienser
1½ dl havregryn
1 dl rågmjöl
½ dl sesamfrön
½ dl pumpakärnor
½ dl solroskärnor
½ dl linfrön
1 tsk honung
2 krm salt
2½ dl vatten
Garnering
Flingsalt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Blanda ihop alla ingredienser utom vattnet i en bunke. Koka upp vattnet och häll det över de andra ingredienserna. Rör om ordentligt.
- Kavla ut den kladdiga degklumpen till en tunn rektangel på en plåt, mellan två bakplåtspapper. Pensla gärna olja på det undre papperet så det lätt lossnar efter gräddningen.
- Dra bort det övre papperet och strö över lite flingsalt.
Skär ett rutmönster i degen med en pizzaslizer eller en kniv, ca 4x5 cm stora rutor.
- Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 minuter. Om det fortfarande är lite segt i mitten låter du brödet stå kvar i ugnen på eftervärmen.
Liknande recept
Kommentarer (0)