Havrebitar med russin och pumpakärnor

Glutenfritt

Ingredienser

  • 5 ½ dl mjölk, 37º
  • 2 msk fiberhusk
  • 4 dl rena havregryn
  • 50 g jäst eller 17 g torrjäst
  • 2 dl russin
  • 2 msk olja
  • 3 tsk salt
  • 2 msk, ca 40 g mörk sirap
  • ½ dl pumpakärnor
  • 600 g Finax glutenfri mjölmix
  • ca 10 dl, spara ca ½ dl till utbakningen
  • Instruktioner

    1. Blanda ut fiberhusken i mjölken, låt svälla ca 10 minuter. Blanda i övriga ingredienser, blanda degen ca 5 minuter i maskin, med degkrok.
    2. Låt vila i bunken, täckt med bakduk ca 10 minuter.
    3. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord, dela i två delar.
    4. Rulla till två rullar, ca 7 cm tjocka, platta till rullen och dela varje rulle, med kniv eller degskrapa, i ca 8 delar.
    5. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper, spraya eller pensla med vatten, strö gärna över lite havregryn, täck med bakduk, låt jäsa ca 45 minuter, sätt under tiden ugnen på 225º.
    6. Spraya med vatten igen, grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben