Havreformar med kolasås

Läckra och goda

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 6 dl socker
  • 6 dl havregryn
  • 500 g smält margarin
  • 1 l vetemjöl
  • 8 tsk bakpulver
  • Kolasmet
  • 225 g margarin
  • 4 ½ dl socker
  • 3 msk kakao
  • 1 ½ msk mjöl
  • 9 msk grädde
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker Blanda i havregryn och bakpulver blandat med mjöl Smält margarinet och häll i när det svalnat Gör en rulle och skär bitar lagom till folieformar Baka i mitten av ugnen i 175 grader ca 10 min Gör en liten grop i varje kaka med en tesked medans den är varm
    2. Kolasmet: Sjud kolasmeten tills den tjocknar Gör ett kulprov Ta mer grädde om den är för tjock eller inte är slät Ta mer mjöl om den inte kokar ihop Fyll kakans mitt med kolasmet när dom svalnat lite
    3. OBS: Kan ej packas på varandra, då fastnar och kladdar kolasmeten även när den är fryst! Lägg på en bricka och frys in

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben